It´s a new day - Push it to the limit!

Alla inlägg under mars 2012

Av Mia - 28 mars 2012 10:39


Herre gud så fort tiden går! Tycker inte det var längesedan alls jag skrev "Fitnessfighten dag 1/30" och nu är vi inne på dag 28/30...!!! Har precis kört dagens pass här hemma.

Startade dagen med frukost i soffan, en stor kopp kaffe, och efter det blev det 45 minuters promenad med vovven i friska luften. Det är en lite grå dag idag, som ni kan se på bilden. Men luften var otroligt frisk och fåglarna kvittrade. Hade det inte vart för att det började regna så hade ja kört min joggingrunda som inledning till FF-passet. Men under promenaden bestämde jag mig för att köra ett inomhuspass, som variation.

Sagt och gjort. På med musiken, börja värma upp, jobba upp pulsen. Varvade styrkeövningarna med pulshöjande moment i cirka 60 sekunder mellan varje övning. Mellan styrkeblocken körde jag en låt pulshöjande moment (cirka 3-4 minuter) och så avslutade jag med 2 låtar "lugn" pulshöjande träning. Svettades, jobbade, njööööt :-)


Morgondagens och fredagens pass körs på gymmet... därefter är vi i mål...HELT SJUKT! :-)

Av Mia - 27 mars 2012 07:27



Vi är som sagt inne på sista veckan, och jag börjar känna mig som mitt "normala jag" igen. Hade en vecka som var riktigt tung (vecka 2), men nu verkar det som om energinivån är på väg åt rätt håll igen. Nyfiken som jag är så la jag ut en fråga på FF:s forum om hur de andra känner sig nu när vi är inne på sista veckan. En del svarade "Dödstrött" medan andra svarade detsamma som jag: att de är piggare nu :-)


Personligen så ser jag det som ett resultat i sigsjälv. :-) Jag tror att jag har skrivit det tidigare, men för er som kanske precis hittat mig här i bloggvärlden så kan jag ta det igen. 

Jag anmälde mig till FF för att jag såg det som en utmaning. Jag tränade regelbundet redan innan (men inte varje dag) och var nyfiken på hur kropp och huvud ville reagera på det här upplägget. 

Att gå ned i vikt var inte det viktigaste för mig, att jag har gjort det är bara en pluss i kanten. Målet var mer att forma om kroppen lite och boosta formen :-) 

Hur det har gått får ni veta när fajten är över :-)  

Av Mia - 27 mars 2012 07:17

Goooooodmorning :-)


Till min förvåning har jag sovit jättegott i natt! :-) Trodde jag skulle slita lite i och med att min kära sambo inte är hemma. I och för sig så var jag dödstrött igår kväll, så det tog inte så lång tid innan jag slocknade. Skönt :-) Vaknade av att kissekatten i huset ville ut. Gick upp och släppte ut honom och så lade jag mig en stund till. Stod upp 06.50, lagom :-) Nu ligger frukosten i magen, och jag sitter och surplar på en kopp kaffe.  Dagens frukost blev fil, lite keso, mussli och färska blåbär. Mums! :-D


 

(bilden är lånad)


Nu ska frukosten få sjunka lite, sen ska jag ut och promenera med vovven, och så är det dags för dagens träning :-D Idag ska vi köra programmet så som det såg ut dag 1-3, för att se om vi har utvecklats :-) Spännande :-) Det blir en favorit i repris här: träningen inleds med en joggingrunda utomhus! Igår joggade jag 2 varv i spåret, idag tänkte jag köra 3 :-)


 

Det är inte det finaste vädret ute, men men, det går fint :-) Bara till att slänga på sig löparkläderna + en mössa och köra så det ryker! :-)

Av Mia - 26 mars 2012 17:41



Redan i morse, när solen tittade fram bestämde jag mig för att dagens FF-pass skulle inledas med en halvtimme jogging ute i det fina vårvädret! En halvtimme ren njutning. Jag skulle inte bry mig om puls eller nåt, bara springa på känsla. Och VILKEN känsla!!!! :-) Härligt flyt i andningen och med tanke på omständigheterna: att mina ben har 25 dagars träning bakom sig, så var de riktigt lätta idag :-)  Styrketräningen gick oxå fint. Kände mig stark :-)

Ren njutning :-)

*LYCKA*


Har redan gått en vovvepromenad idag, och det blir nog en till innan läggdags. Men nu bär det av in i duschen, så ska det städas och tvättas och handlas lite. (tomt i kylskåpet...)


Dagens lunch var förresten riktigt MUMS!


Räkor, tomat, paprika, champinjoner, vitlök, basilika.... *dreggel*

Av Mia - 25 mars 2012 10:15

Härliga, härliga sovmorgon!

Idag gick jag inte upp förrän klockan var 09.00 :-) Det var välbehövligt. Hihi. Så idag blir det nog träning på eftermiddagen skulle jag tro. Helt sjukt så fort tiden går...! Bara en och en halv vecka kvar till påsklov i sweden! :-) Imorgon drar min sambo ut på jobb igen. :-/ Lite trist, kommer inte träffa honom förrän efter påsk...men men, det är ju inte sååå länge i alla fall... 1,5 vecka här uppe ensam så drar jag ju till familjen, och om 2,5 vecka är vi här igen båda två :-) Härligt!


Sitter och funderar på om jag ska träna hemma eller på gymmet idag... på ett vis hade det vart skönt att göra det på gymmet, men på ett annat vis hade det vart skönt att slippa köra 2 x 30 minuter och bara tränat här hemma... Dagens I-lands problem...? Hehe...


Frukosten idag bestod av havregrynsgröt med en äggvita i, lite extra lätt mjölk, keso, äpple och kanel, och så det obligatoriska morgonkaffet med lite mjölk i :-)


Planer för dagen:


* FF-pass

* Promenad med vovven

* Hårfärgning

* Massa mys



Vad ska ni hitta på?

Av Mia - 24 mars 2012 18:27

Gissa vem som stod upp kl. 06.00 idag för att träna? :-) Jo, den här galningen här :-) Vi hade stora planer för den här lördagen förstår ni ;-) Metrologerna hade spått fint väder, så planen var att tillbringa dagen i Stavanger, med shopping och lunch :-) Sagt och gjort, efter FF-passet blev det frukost och lite fix, ett par mellis fick åka med i bilen.

Tror faktiskt inte vi kunde valt en bättre dag. Solen strålade och det var nästan vindstilla, (läs nästan, lite kylig vind i mellanåt). Började lite trögt, då jag inte shoppat på vääääldigt länge, så visste liksom inte helt vad jag ville ha... Det enda jag visste var att jag ville ha lite sånt som jag inte hade gått med för ett halvt år sedan. Det har nämligen försvunnit 13 kilo från min kropp sedan Oktober 2011. :-)


 

Men till slut lossnade det... och det som fick åka med hem är följande:


* 1 par svarta, tajta byxor

* 1 par beige/bruna (fantastisk vårig färg...!) tajta byxor

* 1 cremefärgad/offwhite "blus"

* 1 svart blus/topp

* 2 linnen

* 1 par jeans

* 1 par ballerinaskor (svarta)

* 1 par finare skor, med kilklack


ALLA kläder i storlek mindre ;-) Hihi, otroligt kul att pröva kläder när det sitter fint!!!! :-)


En väldigt nöjd tjej, som har haft en fantastisk dag. Ingen stress. Bara njuta livet och mysa. Vi åt lunch på en spansk restaurang. Där blev det en "Trio sallad" - sallad med chorizo, skinka och scampi + en liiiiiten bit hemmabakat bröd och liiiiite hemlagad ailoli. Avslutade med en jätte god cappucino. Ingen direkt FF-lunch. Gjorde ett medvetet val, och njöt av det :-) Nu är det snart middag ala FF-style och mys resten av kvällen med världens bästa sambo!


<3LYCKA! <3

Av Mia - 23 mars 2012 06:24

Efter en lite tung vecka förra veckan, så känns det faktiskt som att det lossnar lite igen :-) Har på nåt vis fått lite ny energi och är taggad till tusen att köra järnet fram tills vi går i mål nästa helg! :-)


Är det bara jag som tycker att den här månaden har gått sjukt fort? Trots att det har varit tungt in i mellan, och energinivån inte alltid varit på topp så tycker jag faktiskt att dagarna har gått "poff" :-)


Igår var vi å bowlade med jobbet på eftermiddagen. Det bjöds på mat, som jag fint sa nej tack till *heja mej* hihi, har väldigt förstående kollegor faktiskt, blev inte någon diskussion en gång. Därefter trodde jag att jag skulle åka hem, men icke sa nicke, kära sambo vill ut o kika på lite saker och ting, vilket innebar att det blev middag ute på restaurang...! MEN, det gick som en dans! Beställde Räksallad. Åt grönsakerna, räkorna + kanske 1 oliv och lite ananas och mango. Fetaosten (som jag ÄLSKAR) fick ligga kvar på tallriken, samma med dressingen. Nöjd tjej som åkte med sambon och tittade på bland annat IPAD... Blev dock ingen shopping, för tydligen så kommer det ny IPAD idag...?


Jaja... Idag är det som sagt fredag, och jag ska köra dubbelt idag. Det vill säga att jag ska instruera mitt Styrkepasss + att jag ska köra FF-passet. Därför har jag laddat med en lite större frukost än vanligt:


Havregrynsgröt med 1 styck äggvita + 100 g keso + 1 dl mjölk, 1/2 banan och kanel. MUMS! Stor skillnad på mättnadskänsla på detta och filfrukosten som jag äter då och då. Ska ta FF-gängets rekommendation på allvar idag och verkligen försöka få i mig 200-300 kalorier extra idag. Tror jag fick 80 extra på frukosten nu i alla fall :-) Ett extra mellanmål på det under dagen, så blir det fin fint tror jag.. :-)



Ha en fantastisk dag!!!!

Av Mia - 21 mars 2012 11:22



Ja, man kan väl säga att det går lite upp och ned i mellanmåt! Hade en riktigt skitdag igår, överlag. Kände mig sur, irriterad, nedstämd. MEN redan igår bestämde jag mig för att den här dagen skulle bli en bra dag! :-) Den skulle startas med en god frukost, därefter skulle jag köra SKITEN ur mig på dagens träningspass. Sagt och gjort: Nu sitter jag här frukost i magen, färdigtränad och har precis ätit mellis!!!


Fantastiska underbara pass!!!! Idag hade jag verkligen flyt och puls och allt gick SÅ BRA!


Började med intervaller i trappan utanför huset här. Därefter var det dags för FF-passet. Körde med saxhopp, spänsthopp och jogging på stället mellan ALLA övningar. Så hela passet blev en intervall, med en styrkeövning och så 60-90 sekunder kondition och så styrkeövning igen, 60-90 sekunder kondition osv osv. Det var JÄTTE KUL!


Nu är det en nöjd tjej som hoppar in i duschen!


It´s a new day - PUSH IT TO THE LIMIT!!!!


9 pass kvar :-D 

Presentation


Jag är en träningstokig tjej på 27 år som bloggar om min vardag, som är full av, ja du gissade rätt: TRÄNING! Träning är min medicin :-) Jag tränar allt från löpning och styrketräning till yoga och pilates! Här i bloggen får du följa med på mina små proje

Träningsevent 2012

MARS:

Fitnessfighten

 

JUNI:

IForm Loppet Stavanger  (5km)

 

 

AUGUSTI:

Obestämt lopp  (10km)

 

DECEMBER:

Fitnessfestivalen (besökare)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Hälsobloggar


Ovido - Quiz & Flashcards